Шампионът на България Балкан ще запази в своите редици един от основните си играчи от миналогодишния състав. Димитър Димитров ще продължи да носи екипа на ботевградчани, след като от клуба обявиха това чрез официалния си сайт.

Националът премина в редиците на Балкан през миналото лято, като през 2018/2019 грабна титлата в НБЛ, игра 1/4-финал в турнира за Купата на България и достигна до Топ 16 във ФИБА Къп. След всичко това Димитър Димитров записва средно по 8.7 точки, 4.1 борби и 1.4 асистенции в общо 59 мача на “зелените”.

Преди да се отправи към Балкан Димитър Димитров игра в Академик Бултекс 99, където бе сред най-добрите в състава на пловдивчани и с тях влезе в Топ 4 на първенство на България през 2017/2018. Преди това 203-сантиметровото крило преминава през Лукойл Академик, Левски, както и през италианския Римини и австрийския Аркадия.

Димитър Димитров бе в националния отбор на България, който участва в световните квалификации, а в тях реализира средни показатели от 6.1 точки и 3.1 борби.

Снимки: LAP.BG и ФИБА