Божидар Аврамов ще се отправи отново към Румъния, за да облече екипа на Питещ за новия сезон. Гардът, който игра за Левски Лукойл до края на 2018/2019, ще започне подготовка с новия си отбор на 19 август, макар че вече e в тренировъчен режим в родната Варна, където от известно време се труди в зала “Христо Борисов” под зоркия поглед на треньора Галин Стоянов.

БОЖИДАР АВРАМОВ СРЕЩУ НИКОЛАЙ СТОЯНОВ В КРАЯ НА ОКТОМВРИ В РУМЪНИЯ

Eто и какво сподели шампионът на България със столичани през 2017/2018 пред BBALL.BG:

За раздялата с Левски Лукойл

Договорът ми с Левски беше за 1+1 година, с опция през лятото да си тръгна, ако си намеря друг отбор. Тръгвам си с добри чувства. Благодарен съм на цялото ръководство за шансовете, които са ми дали. Надявам се и те да са доволни. Тези неща се случват. Щастлив съм, че имам възможност да изляза в чужбина да играя баскетбол.

За Румъния

Това беше единствената по-сериозна оферта. Играл съм там и знам за какво става въпрос. Отивам в отбор, който има традиции в последните години. Почувствах, че може би това е последният момент в кариерата ми, в който мога да изляза за малко да попроменя нещата. Надявам се, че в следващите няколко години ще мога да играя извън България. Разбира се има варианти и за връщане. Не съм отписал тотално България. Просто исках да се пробвам пак.

За Питещ

Искам да отида там и да покажа на хората моите качества. От мен зависи дали ще се получат нещата. Тепърва ще се опознаваме с момчетата от отбора. С треньора разговаряхме няколко пъти. Сподели неговата философия за баскетбола. Сподели ми каква ще е моята роля в отбора. Нищо не знам все още. Единствено разговарях с Павел Маринов, който игра в Питещ преди няколко години, и той ми каза, че всичко е много добре там като условия и че отборът всяка година се бори за медали. Аз заминавам на 17 август. Надявам се да направим някоя контрола с български отбор. Когато отида там, ще разбера със сигурност какво ще се случва.

За българското дерби в Румъния през новия сезон

“Доста приятно се получи, защото ние с Ники Стоянов сме близки приятели. Радвам се много за него, все пак за него това е първи отбор в чужбина. Мисля, че направи правилния избор, все пак Ацо Тодоров е треньор в Крайова. Смятам, че ще сформират доста добър отбор. Миналият сезон доста добре се представиха в първенството, играха полуфинал. Аз лично се радвам.”

Снимки: LAP.BG