Благотворителни тренировки в подкрепа на Пенка Стоянова ще се проведат на 15 август в Пловдив. Великата баскетболистка от 70-те години се лекува от тежко онкологично заболяване в пловдивска клиника и се нуждае от средства, с които тя и семейството й не разполагат. Всеки, който желае да помогне, може да се включи в тренировката по пилатес с Гергана Колева от 18:20 ч. или зумба с Жоро и Наталия от 19:30 ч. във Фитнес център Лаута.

Пенка Стоянова е дългогодишен капитан на националния отбор и има спечелени два олимпийски медала - бронз от Монреал 1976 г. и сребро от Москва 1980 г. Участва на осем европейски първенства, като също има два медала - сребърен от Варна 1972 г. и бронзов от Клермон Феран 1976 г. Попада на три пъти в сборния отбор на Европа, а през цялата си кариера на играе за Марица, достигайки два финала за Купа "Ронкети" и печелейки три титли на България.

Тя е една от 5-те дами, поканени на големия празник на оранжевата топка във Видное край Москва. Топлистата допълваха югославянката Мария Вегер, чехкинята Маги Индрова, унгарката Ленке Киш и любимката на няколко поколения французойка Жаки Шазалон.

Ако нямате възможност да присъствате на тренировките, може да дарите средства и по банков път:

Титуляр на сметката е дъщерята на Пенка Стоянова - Теодора Красимирова Бонева

ПИБ - Карлово

В полза на: Теодора Красимирова Бонева

номер на клиент: 000214214

IBAN: BG09FINV91501004399074

Източник и снимка: Plovdiv24.bg