В Европа отново обърнаха внимание на един от големите ни таланти Константин Костадинов. Баскетболистът от школата на Реал Мадрид попадна в подбор на млади играчи, които специалистите трябва да не изпускат от поглед по време на европейското за кадети, Дивизия Б в Подгорица, което стартира утре (8 август) и ще продължи до 17 август.

Костадинов е една от причините България да получи домакинство на световното за юноши до 17 г. през 2020 г., тъй той е част от талантливо поколение играчи, родени през 2003 г. Костадинов ще играе третия си турнир при 16-годишните, записвайки средно по 7.9 точки и 7.1 борби през 2017 г. и средно по 17.3 точки и 7.5 борби през миналото лято. Крилото идва от първенство със силна конкуренция като испанското. България вече си осигури място на световното за юноши до 17 г., но в страната със сигурност биха се радвали да се върнат в Дивизия А. За последно това се случи през 2011 г.”, пишат от сайта на надпреварата за Костадинов.

Авторите на материала отбелязват още няколко играчи, които заслужават внимание. Сред тях попада и талантът от школата на Байерн Мюнхен Иван Борисов, който родните фенове помнят от изявите му на Sofia Cup 2019. Синът на бившия баскетболист на Левски Васил Борисов стана шампион на Германия с 16-годишните на Байерн през миналия сезон.

Снимки: ФИБА и Спортал