Левски Лукойл задържа в редиците си един от най-опитните и най-доказалите своята класа и джентълменство баскетболисти у нас през последното десетилетие Асен Великов. И занапред той ще продължи да извежда отбора с капитанската лента върху ръката.

Ръководството на "сините" обяви новината в своята Фейсбук страница и написа трогателни думи по адрес на национала:

"Има воини, с които влизаме във всяка битка със затворени очи. Защото нищо и никой не може да замени смелостта на сърцето! Асен Великов ще продължи и занапред да ни води в тежките изпитания по пътя към върха! Изключително сме щастливи да обявим, че капитанът подписа нов договор с Левски Лукойл, а с него в челото на нашите редици, няма крепост, която да остане непревзета!

Асен Великов е едно от най-верните "сини" сърца, доказал своята доблест, лоялност и достойнство през годините. Той винаги е бил пример за подражание, човек с чест и символ на професионализъм, етика и отдаденост. Благодарим му за стореното за нашия отбор дотук и за здравото рамо, на което спокойно ще продължим да се облягаме и занапред!"

Великов е роден на 11 януари 1986 г. в Плевен. Произхожда от спортно семейство. Баща му Дарин Великов е бивш баскетболист и един от най-успешните български треньори, майка му Стефка Великова е бивша волейболистка и един от най-обичаните треньори в града в този спорт сред подрастващите. Асен прави първите си стъпки в баскетбола в школата на Спартак, но израства под двата коша и се утвърждава като фактор в юношеските отбори на Черно море.

Плеймейкърът дебютира в мъжкия баскетбол едва 18-годишен с екипа на "моряците" през 2004 г. През 2006 г. преминава в Лукойл Академик, а година по-късно за първи път облича фланелката на Левски, където остава 4 сезона. Следва престой в Рилски спортист, а от там - завръщане в Черно море за нови 3 сезона. Още 3 години голямото сърце Великов прекарва в Лукойл Академик, а от януари 2018-та става част от "сините" при обединението на двата клуба.

Четири пъти шампион на България (3 пъти с Лукойл Академик, веднъж с Левски Лукойл), пет пъти носител на Купата на България (два пъти с Лукойл, два пъти с Левски, веднъж с Черно море), два пъти шампион в Балканската лига (с Левски), пет пъти участник в Мача на звездите. Единственият играч в НБЛ, преминал границата от 300 победи в мъжкия ни баскетбол. От 2007-ма е част от мъжкия национален отбор.