Спартак продължава усилено работa по трансферите за новия сезон. Наставникът Александър Дяковски ще може да разчита и на свой верен другар, бивш съотборник и човек, отдаден изцяло на децата от школата. Става въпрос за Тодор Тодоров, който ще започне сезон №17 със синьо-белия екип.

37-годишният център е родом от Плевен и е възпитаник на школата на Спартак, като с екипа на родния си тим дебютира в мъжкия ни елит. На сметката си той има два бронзови медала от турнира за Купата на България с плевенчани от 2006 и 2009 г.

През 2012 г. Тодор Тодоров защитава цветовете на Балкан, а след това преминава през Черноморец, Рилски спортист и Берое. На сметката си 204-сантиметровият баскетболист има още две Купи на страната с последните два тима, като със старозагорци триумфира и в Балканската лига и играе финал в НБЛ през 2017 г.

Тодор Тодоров се завърна в Плевен през миналото лято, за да играе отново за Спартак, като през последната година носи и капитанската лента. През 2018/2019 центърът записва средно по 6.3 точки и 3.2 борби в общо 30 мача.