Заместник-министърът на спорта в Гърция Лефтерис Авгенакис се е срещнал с президента на гръцката федерация по баскетбол Йоргос Василакопулос. По време на разговора си двамата са обсъдили ситуацията около Олимпиакос, като са се обединили около мнението, че грандът от Пирея трябва да бъде част от елита в южната ни съседка, съобщават медиите в Гърция.

След месеци на конфликти и обвинения Олимпиакос бе изваден от гръцкото първенство и пратен във Втора дивизия, след като не излезе за първия си мач от плейофите в Гърция срещу Панатинайкос през миналия сезон. Това бе третата служебна загуба за тима на Александър Везенков през 2018/2019.

Наскоро Олимпиакос дори обяви, че ще регистрира втори тим, съставен изцяло от юноши, който да участва във Втора дивизия. Първият отбор, воден от Дейвид Блат, ще играе само в Евролигата, след като не успя да си осигури право на участие в Адриатическата лига.

Междувременно стана ясно, че 14-тото място в жребия за гръцкото първенство за 2019/2020 остана без притежател. По време на събитието преди два дни фигурираше само Отбор А.