Берое вече знае съперника си в квалификацията за ФИБА Къп. Бронзовият медалист в НБЛ от миналия сезон ще се изправи срещу холандския Лайден в пресявките на втория по сила турнир, който международната централа организира.

Тимът от Холандия е основан през 1958 г. Във витрината си има 3 шампионски титли на страната си, 3 Купи (б.а. – последната от 2018/2019) и 2 Суперкупи. През последните години се изявява и на европейска сцена, като през 2018/2019 достигна до Топ 16 във ФИБА Къп, където отстъпи на Динамо Сасари.

Първият двубой между Берое и Лайден ще бъде на 2 октомври в зала “Общинска” в Стара Загора. Реваншът е седмица по-късно на холандска земя. 

Ако отстрани Лайден в квалификацията, Берое ще попадне в група А на ФИБА Къп заедно с унгарския Печ, загубилия от Морнар/Бенфика-Донар Грьонинген и загубилия от Интер Братислава/Фрибург от пресявките за Шампионската лига. 

 

В квалификацията във ФИБА Къп участват 10 тима, които ще се борят за пет места в групите през 2019/2020. Те ще играят на разменено гостуване. 

Редовният сезон във ФИБА Къп стартира на 23 октомври. 

Ето и пълният жребий за квалификацията: