Един от най-добрите български баскетболисти – Павлин Иванов, се завръща в Италия.

Осем години след като напусна Апенините, където носеше екипа на прочутия Бенетон Тревизо, гардът отново се е запътил към Ботуша. Този път ямболията ще защитава цветовете на Тревилио от местната Серия А2.

Ръководството на клуба вече обяви трансфера на официалната страница с подробна статия, в която засипва със суперлативи Иванов и припомня как през 2011 г. той е нанизал 30 точки във финала на италианската лига при 19-годишните между Бенетон и Сиена. В този мач грандът от Тревизо триумфира с категоричното 99:56, а нашето момче е избрано безапелационно за MVP.

В Тревилио Павлин се събира с треньора Адриано Вертемати, който е негов наставник в продължение на 3 сезона при юношите и младежите на Бенетон. Школа, в която талантът от Тигър Ямбол попада още през 2008 г.

Именно Вертемати има тежката дума за привличането на шампиона с Балкан Ботевград у нас в редиците на Тревилио:

Познавам Павлин от 15-годишен, когато той напусна родината си и започна да преследва мечтата си в Тревизо. Имам специални отношения с него. След като вече имах представа с какъв бюджет разполагам за втори чужденец в отбора си, не се поколебах да избера точно него”, коментира Вертемати.

Павлин е изключителен атлет, има прекрасна стрелба и владеене на топката. Натрупал е достатъчно опит, участва няколко сезона в купи на Европа и е неизменна част от националния отбор”, допълва треньорът.

Ласкави думи за българина има и от президента на Тревилио Джанфранко Теста:

Взимаме момче със страхотен отборен дух. Той има шампионски манталитет и се ползва с отлична репутация. Подхождаме към него с огромно уважение и сме много щастливи, че успяхме да си стиснем ръцете с него. Нямаме търпение той да се присъедини към нас и този сезон най-после да започне