Александър Дяковски ще продължи да води Спартак и през новия сезон. Това потвърди самият той пред БНР. Тимът от Плевен вече е подал своята заявка за участие в елитния шампионат през 2019/2020, а ръководството и самият Дяковски работят по селекцията, като се очаква повече яснота около нея да има до края на месеца.

Бившият гард, който е възпитаник на школата на Спартак и прекара почти цялата си кариера с екипа на плевенчани, води тима от 2015 г. насам. Година по-късно под негово ръководство отборът игра полуфинал в шампионата, като финишира на четвърто място.

През последните няколко сезона младият специалист понатрупа опит в елита, като през 2018/2019 Спартак приключи шести с баланс от 10-14, а на 1/4-финалите отпадна след 0-2 победи в серията от Балкан, който впоследствие стана шампион в мъжкото ни първенство.

И занапред желанието на Дяковски е да разчита на изцяло български състав, както и на бързия стил на игра. Лятото за него е изпълнено и с тренировки, свързани с баскетболно училище за деца в града, което той прави с треньори от школата, включително и с бившия си съотборник Тодор Тодоров. 

Снимки: LAP.BG и НБЛ