Олимпиакос има време до петък (19 юли), за да подаде документи за участие във Втора дивизия в Гърция. В същото време обаче от гранда от Пирея са подали жалба до Върховния съд по спортните въпроси в южната ни съседка, в която обвиняват гръцката лига за нарушаване на спортното право.

След края на миналия сезон в гръцкото първенство стана ясно, че три отбора трябва да изпаднат. Това са Олимпиакос, който бе изваден след като не излезе в първия четвъртфинал срещу Панатинайкос, както и последните два в класирането - Лаврио и Колосос.

След служебната загуба на Панатинайкос от Кими с 0:20 в мач от последния кръг на редовния сезон, Лаврио се оказа в ролята на изпадащ. Останалите клубове от лигата гласуваха последният да остане в шампионата, “за да се поправи несправедливостта”. Това решение обаче не бе подкрепенo от гръцката федерация. Според жалбата на Олимпиакос, подобнa стъпка не е разглеждана в гръцкото законодателство и в правилата на лигата.

Колосос също няма да бъде изгонен, след като зае мястото на Холаргос, изкупвайки лиценза му. След този ход на гръцката лига, се оказва, че единственият, който ще изпадне ще бъде Олимпиакос.

Жалба подаде и третият от Втора дивизия от миналия сезон Ермис Агиас, който иска да се изкачи в елита на Гърция.

Заради всичко това утре (18 юли) ще се проведе Общо събрание на лигата в южната ни съседка.