Олимпийският шампион със САЩ от Лондон 2012 г. Ръсел Уестбрук ще има нов отбор. Според ESPN, Оклахома ще прати гарда чрез трейд в Хюстън, където той ще си партира с бившия си съотборник Джеймс Хардън.

 

В замяна Тъндър ще получат Крис Пол, който пък може да се озове в Маями, избори в първия кръг на драфта през 2024 и 2026 г., както и възможността двата клуба да обменят пикове в първия кръг на драфта през 2021 и 2025 г.

Преди няколко дни стана ясно, че Ръсел Уестбрук и ръководството на Оклахома са стигнали до решение за раздяла, след като лагера на "гръмотевиците" напусна Пол Джордж, който ще продължи в Клипърс. Интерес към MVP в НБА през 2017 г. имаше и от Маями.

Ръсел Уестбрук се разделя с Оклахома след 11 сезона в отбора, като в тях на 8 пъти бе избран за Мача на звездите в НБА и в Идеалния отбор на годината. С Тъндър той достига до финалите в НБА през 2012 г.

Бившият възпитаник на университета Лос Анджелис реализира средно по 23 точки, 7 борби и 8.4 асистенции в общо 919 двубоя за Оклахома в НБА.

Вижте го сами: