Звездата на Милуоки в НБА Янис Адетокубо бе избран за Най-добър атлет на наградите ESPY. Церемонията тази година се проведе в Лос Анджелис, а домакин бе комикът Трейси Морган.

 

Това няма да бъде като речта ми за MVP. Просто искам да кажа, че този път няма да плача”, заяви Янис Адетокубо, който получи приза си и си припомни за емоционалната вечер от наградите в НБА отпреди няколко седмици.

 

Като дете никога не съм си мечтал да спечеля ESPY. Това е награда за мен и моята работа през годините. Когато вярваш в мечтите си, такива неща мога да ти се случат”, допълни лидерът на Бъкс, който получи и приза за Най-добър играч в НБА от ESPY.

 

Освен Янис Адетокубо по време на събитието бяха отличени още няколко представители на играта отвъд океана. Новобранецът на Ню Орлиънс Зайън Уилямсън стана Най-добър колежанин. Легендата на Маями Дуейн Уейд отнесе награда за забележителната си кариера. Носителят на 11 шампионски титли с Бостън Бил Ръсел взе специален приз на името на американския тенисист Артър Аш. За Баскетболистка №1 пък бе определена шампионката в WNBA от 2018 г. Бриана Стюарт.