Голям стрийтбол турнир се задава във Варна в края на настоящата седмица. На 13 и 14 юли Варненската търговска гимназия “Георги С. Раковски“ ще бъде арена на битки във формат 3x3.

Идеята на организаторите е да върнат славата на стрийтбола сред подрастващите в един от най-баскетболните градове в България и подобни надпревари да се превърнат в традиционни.

Възрастовите групи за турнира, който ще се проведе със съдействието на Варненска търговска гимназия и Община Варна са:

Момчета – родени 2004 г. и след това;

Юноши - родени през 2001, 2002 и 2003 г;

Мъже – родени 2000 г. и преди това, където ще се включат част от родните звезди на българския баскетбол. Тук единствено има такса за участие – по 20 лв. на отбор;

Отборите могат да се запишат за участие на - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScuMLiNj2yvMntPBCS1yvxbWmjSseuMOK1quipKfc935lz-WA/viewform - като има ограничения за тимовете във възрастовите групи до 15- и 18-годишните – 16 отбора. Те ще бъдат записани по xронологичното подаване на заявките.

Правилата за #PrettyDay4Streetball пък можете да намерите на https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vTz8y8qrK6s1LaoYOUCVyYG31_ZOJ3lwbIpE8hzb2gF3TvmymgaTweyFg8rbhCA89OQjyl96hsiGPaq/pub?fbclid=IwAR1r_RgOOYibkbQPUwri1eaYuLiw6RFXxZQ-TgNdWcKN5zP53W-9w4O0SH4

Наградният фонд на турнира ще бъде над 5000 лв. 

Треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов също ще бъде част от шоуто, както и един от най-емблематичните рапъри Боби Две Лица. Водят се преговори и с двама известни DJ от Варна. Основен спонсор на събитието ще бъде PrettyDay, както и American dream WAT, Вино и мезе, Indian bar, Martin rent car, Ферма шопар, бик и щука, Волан, Delfino Moda bar city cafe, String exchange. 

Нови рингове и нови табла ще бъдат осигурени за кошовете във Варненската търговска гимназия “Георги С. Раковски“.

Участници от цяла България ще има в надпреварата, а по непотвърдена информация сред тях ще бъдат близнаците Калоян и Деян Иванови, Владимир Маринов – Елвиса, Станислав Цонков и Михаил Капитанов. Ако искате да ги видите или да се пробвате срещу тях, можете да го направите в събота и неделя във Варна.

BBALL.BG ще бъде сред медийните партньори на PrettyDay4Streetball във Варна, а повече за него можете да намерите и тук