След като през миналата година Полина Цекова попадна в Топ 5 на най-добрите чужденки, играли във Франция, сега тя получи още едно признае. Легендарната плевенчанка бе приета и сред петимата най-отдадени в регион Окситания, допринесли за играта през годините.

Изборът им бе представен на Генерална асамблея на Лигата в Тулуза, а по време на самото събиране, освен шампионката в женската НБА с Хюстън Кометс от 1999 г., попаднаха още две жени и трима мъже. Награждаването им бе признание за успехите на паркета като играчи, както и като треньори. Организаторите поднесоха на бившата националка и останалите призьори специални кожени топки.

За всеки един от наградените имаше специално изготвено видео с паметни мигове, а в представянето на Полина Цекова фигурираха и моменти от периода й в WNBA. Ето го него:

Полина Цекова отдавна живее и работи във Франция, като има на сметката си няколко титли с подрастващите при момичетата в Тарб. От миналата есен пък жъне победи и с резервната формация на мъжкия професионален отбор във френския град. Към момента тя се е отдала на селекция за следващия сезон.