Любомир Минчев е отказал да подпише нов договор и да остане начело на мъжкия национален отбор на България. Това разкри президентът на БФБ Георги Глушков след проведени преговори с досегашния селекционер, съобщават от родната централа. 

"Говорих с него, но той отказа да подпишем нов договор. Надявам се да размисли, но явно е взел твърдо решение. Той сподели с мен причините, но смятам, че е редно сам да ги съобщи на обществеността”, казва шефът на родната федерация.

Още след разговорите с Любо Минчев започнахме да мислим за други опции за треньор, но засега няма нищо конкретно. Момчетата искат него, познават го и работят добре. Не може да направим друго, освен да търсим друг. Иска ми се да е някой, който познава момчетата, защото идва важен квалификационен цикъл“, обясни Георги Глушков.

Любомир Минчев застава начело на България през март 2016 г., като води “лъвовете” в последните квалификации за европейско първенство. Освен това, специалистът бе на пейката на представителния ни тим в предвалификацията и в пресявките за шампионата на планетата в Китай.

Под негово ръководство националите биха Франция със 74:68 в световна квалификация, играна през септември 2018 г. в Ботевград, но това не стигна на тима ни, който финишира пети в група К с баланс от 4-8.   

Снимки: LAP.BG и ФИБА