Трейдът на годината в НБА е факт! След около пет месеца в очакване, Лос Анджелис Лейкърс ще получат Антъни Дейвис, който ще си тръгне от Ню Орлиънс след седем години, съобщават медиите отвъд океана.

Пеликанс пък ще получат Лонзо Бол, Брандън Инграм, Джош Харт и три избора в първия кръг на драфта в НБА, включително и Избор №4 в предстоящия на 21 юни драфт. Последният “езерняците” получиха след лотарията, която се проведе през май.

 

Лейкърс пожелаха Антъни Дейвис още през февруари, но тогава “пеликаните” упорито отказваха подобна сделка. Разпространената в баскетболните среди информация по темата пък принуди НБА да наложи глоба от $500 000. Няколко месеца по-късно обаче в тима от Ел Ей са повече от доволни, тъй като Дейвис ще си партнира с Леброн Джеймс.

 

26-годишният баскетболист попада в НБА през 2012 г., след като е избран под №1 от Ню Орлиънс, където игра до края на миналия сезон. С първия си отбор бившият възпитаник на университета Кентъки има общо 479 мача, в които записва средно по 23.7 точки, 10.5 борби и 2.1 асистенции.

 

Антъни Дейвис може да се похвали и с 6 участия в Мача на звездите в НБА, като през 2017 г. става и MVP в него. Три пъти е в Идеалния отбор на сезона. Лидер по чадъри в лигата през 2014, 2015 и 2018 г. Шампион в NCAA с Кентъки през 2012 г.

Вижте го сами: