От Балкан вече са подали заявка за участие в Шампионската лига. Срокът, поставен от надпреварата към отборите за оформянето на документите изтича утре (14 юни). Това стана ясно по време на днешната пресконференция в Пресклуб България, на която “зелените” бяха наградени за Отбор на месец май.

След спечелването на шампионската титла целта пред Балкан за новия сезон е да стане първият български отбор в груповата фаза на Шампионската лига. Именно в тази връзка ще бъде и изборът на нов треньор, както и на предстоящата селекция. Имаме дългосрочни договори с нашите спонсори и рекламодатели, сътрудничеството с които е взаимноизгодно. И се надяваме след този успех техният кръг да се разшири”,  заяви кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.

"Надяваме се името на новия треньор да стане известно най-късно до края на този месец. Едва след това ще започнем да изграждаме селекцията от играчи. Въпреки че и досега имаме десетки предложения от баскетболни мениджъри", допълни президентът на Балкан Михаил Михайлов.

Иван Гавалюгов каза още, че радостта от шампионската титла не е била само в Ботевград.

"Получихме много поздравления от други български клубове, с които по време на шампионата сме съперници. Със спечелването на шампионата те видяха, че не всичко е предопределено, както се смяташе до неотдавна."

Източник: Botevgrad.com