Какво се случи: Голдън Стейт продължава да се бори за титлата в НБА. Миналогодишните шампиони удържаха Торонто след 105:106 като гости, за да намалят до 2-3 победи във финалите в най-силното първенство в света.

И още: Кевин Дюрант се завърна на паркета за Уориърс, но остана в игра едва 12 минути, след като получи травма в ахилеса и напусна игрището с помощта на Андре Игуодала. Крилото, което пропусна девет двубоя заради контузия в прасеца, усука крака си, опитвайки се да премине през Серж Ибака в началото на втория период. Ситуацията около Дюрант пък докара до сълзи генералният мениджър на клуба Боб Майърс след двубоя.

 

Най-добри: Стеф Къри остави на сметката на Голдън Стейт 31 точки, които допълни с 8 борби и 7 асистенции. Клей Томпсън го последва с 26 и 6 борби. ДеМаркъс Казънс се включи от пейката с 14 точки. Кевин Дюрант реализира 11.

 

Кауай Ленърд бе над всички за Торонто с 26 точки, 12 борби и 6 асистенции. Кайл Лаури се отчете с 18 и 6 асистенции. Марк Гасол остана със 17 точки и 8 борби.

 

Повратна точка: Дуото Стеф Къри и Клей Томпсън даде тон на Уориърс в края, комбинирайки три поредни тройки, след като Торонто имаше аванс от 6 точки 3.21 мин. преди сирената.

 

Какво предстои: В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Мач №6 ще бъде на 14 юни в Оукланд.

СТАТИСТИКА ОТ ТОРОНТО – ГОЛДЪН СТЕЙТ