Национална кампания “Мисия спорт на любимите герои” гостува в 72 ДГ “Приказка без край" в София. Над 200 малчугани се запознаха с 12 вида спорт и имаха възможността да тренират с любими и популярни спортисти.

Този път в "Мисията" се включиха и част от лицата на кампанията, които отправиха своите послания за активен спорт. Сърцатият капитан на Левски Лукойл Асен Великов и треньорът на БУБА Баскетбол Мануел Марков, шампионът по тенис на маса Денислава Коджабашев и треньорът на младежкия национален отбор Александър Димитров, който подари на детската градина топка от името на БФС, поздравиха децата и ги посъветваха да превърнат спорта във важна част от ежедневието си. 

Приветствие на старта на инициативата отправи Ана Зографова, директор на детската градина. Официалните гости на събитието бяха Асен Марков, главен секретар на ММС, Петьо Кънев, изпълнителен директор на ЦРЧР към МОН, Велина Белева – Влахов, зам.- кмет на район Студентски.

Организаторите на “Мисия спорт на любимите герои” Денислава Ангелова и златното момиче на България Ренета Камберова изразиха радостта си от реализирането на поредното мероприятие към инициативата им, която предизвиква все по-голям интерес и носи усмивки на малчугани от цялата страна.

Източник: Tribune.bg