За втора поредна година се проведе турнир в памет на една от легендите на Балкан Венци Славов, съобщава официалният сайт на ботевградския клуб. 

Надпреварата бе за момчета до 10 години и се организира със съдействието на Българската федерация по баскетбол. В нея се включиха осем отбора, които изиграха по два мача в рамките на деня. Всички получиха купи и медали за своето участие, които бяха връчени от съпругата на Венци Славов - Олга. 

Отборите, които участваха, бяха домакините от Балкан, Миньор 2015, Видабаскет, Ботев 2012, Евробаскет и три състава на Рилски спортист.

Мачовете бяха изключително интересни, като децата дадоха всичко от себе си, но в тази възраст не се отчитат резултати, както и крайно класиране. Двубоите се играха на четири части от по 8 минути, а всички малчугани получиха награди за своето участие. Наставник на ботевградския тим е Иван Коцев.

Венци Славов, в памет на който бе турнирът, бе един от най-емблематичните играчи на Балкан. Част от шампионското поколение на ботевградчани от 80-те години на миналия век.

Източник: Balkan-basket.com