Торонто е на крачка от първата си титла в историята в НБА, след като води на Голдън Стейт с 3-1 победи във финалната серия в най-силното първенство в света. Борбите винаги са били водещ елемент от играта, а оказва се, че сред най-добрите под двата ринга в плейофите отвъд океана през този сезон доминират европейски играчи.

Лидерът на Милуоки Янис Адетокубо може да се похвали с общо 183 овладени под двата ринга топки в плейофите. Преди него са само Дреймънд Грийн от Голдън Стейт със 194 и Кауай Ленърд от Торонто с 200 борби. В Топ 10 обаче попадат още Никола Йокич от Денвър със 182, Енес Кантер от Портланд със 154, както и Марк Гасол и Серж Ибака от Торонто съответно с по 137 и 134 борби.

Най-напред в графата при борбите в защита е Янис Адетокубо със 147, което му отрежда трето място в подреждането. Зад него е Никола Йокич, който има общо 128, и Марк Гасол, който е със 124, но тази цифра най-вероятно ще се промени още в следващия двубой на Раптърс.  

Никола Йокич е едноличен лидер при борбите в нападение с общо 54 на сметката на Денвър. Втори е Енес Кантер, който е овладял 52 топки под коша на съперниците на Портланд в елиминациите в НБА. Четвърти пък е Клинт Капела от Хюстън с общо 41 борби в нападение.