Какво се случи: Торонто се доближи до първа титла в историята си в НБА. Раптърс се справиха с миналогодишния шампион Голдън Стейт със 105:92 като гости в “Оракъл Арена” и вече водят с 3-1 победи във финалната серия в най-силното първенство в света.

 

Най-добри: Кауай Ленърд бе много полезен за Торонто и оформи дабъл-дабъл – 36 точки и 12 борби. Серж Ибака се включи от пейката с 20. Паскал Сиакам добави 19 точки и 5 борби. Кайл Лаури приключи с 10 и 7 асистенции.

 

Клей Томпсън се завърна на паркета, след като пропусна мач №3 заради разтежение в левия крак, и остави на сметката на Голдън Стейт 28 точки, от които 6 тройки. Стеф Къри го последва с 27. Дреймънд Грийн и Кевон Лууни останаха с по 10 точки, като първият грабна 9 борби плюс 12 асистенции.

 

Повратна точка: Гостите навъртяха 37 срещу 21 точки за Уориърс през третия период, за да поведат със 79:67 и до края не изпуснаха лидерството. В тази част Кауай Ленърд се разписа със 17 точки.

 

И още: В началото на последната четвърт гардът на Торонто Фред ВанВлийт получи аркада и остана без един от зъбите си след неволен удар в лицето от Шон Ливингстън, което го прати в съблекалнята.

Какво предстои: Торонто ще опита да сложи точка на спора в серията още на 11 юни у дома, докато Голдън Стейт ще се надява евентуалното завръщане на Кевин Дюрант да му помогне да се спаси от елиминация.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – ТОРОНТО