Бъдещето на Любомир Минчев изглежда ще продължи да бъде свързано с Берое. Специалистът призна пред Нова телевизия, че има поет ангажимент към клуба от Стара Загора.

Имам поет ангажимент с Берое и това е пред мен. Не искам да говоря за националния тим“, отвърна Любо Минчев на въпрос дали е имал покана от страна на шампиона Балкан.

Водят се преговори договорът на Любомир Минчев като национален селекционер да бъде подновен. Това обяви президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков пред медията.

“Говорих с него на тази тема и се надяваме да имаме добър резултат. Аз имам желание. Разговаряме. Не мислим за други опции. Ако откаже, ще мислим тогава. До края на месеца трябва да имаме яснота“, заяви шефът на централата.

Чухме се по телефона с Везенков няколко пъти. Видях, че е в Испания. И по време на полуфиналната серия и след това се чухме и всичко е наред“, каза още Любо Минчев.

Георги Глушков и Любомир Минчев, както и световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова наградиха победителите на ежегодния баскетболен турнир 3х3 за Купа “Манченко’. Надпреварата се организира от семейството на Васил Манченко – бивш участник с националния тим на две Олимпиади, а впоследствие журналист и коментатор на БНТ.

Шампион при момчетата стана отборът на Националната търговско-банкова гимназия. При девойките триумфира 119-о СУ.