След повече от година извън игрището заради скъсана предна кръстна връзка, Борислав Младенов отново е в залата. Синът на легендата на Левски и националния ни отбор Георги Младенов е част от младежкия ни национален отбор, който се готви за европейско през юли.

През какво е преминал младият баскетболист през последните месеци и какво значи за него играта, споделя самият той пред колегата от Нова телевизия Тодор Христов.

Знаех, че ме очаква доста дълъг път, за да се върна на максимума. Беше ми тъпо, че няма да играя една година, че ще изляза извън ритъм и ще забравя някои неща. Но знам, че се върнах по-силен”, заяви Борислав Младенов, който разказва за живота и тренировките в италианския Римини, както и за баща си.

Там ставаш мъж. Научаваш се да правиш всичко сам. Тренировките са доста сериозни. Тренираме по три пъти на ден. От баща ми съм взел да съм инат и да тренирам всеки ден на 100%, да не каже и на 1000%. В моите очи имам още много работа да свърша, за да го настигна”, допълва младият българин.

НБА е друг свят. Играчите са на най-високото ниво в света. Всичко е различно и там трябва много да се бориш много повече, за да си намериш място”, казва Борислав, а неговият баща му пожелава да е здрав и да сбъдне мечтите си.