Бордът на Адриатическата лига все още няма окончателно решение по молбата на Олимпиакос да се присъедини към участниците. Това стана ясно след последното заседание на ръководството на надпреварата с представители на останалите клубове.

Според сръбският Журнал, от Адриатическата лига не са склонни да приемат нови тимове в турнира. Това означава, че ако грандът от Пирея не бъде част от надпреварата, то може следващия сезон да участва с юношески отбор във Втора дивизия в Гърция, но и да продължи както досега с мачовете си в Евролигата.

Разговорите обаче все още продължават, а на следващото заседание на Адриатическата лига ще бъдат поканени и представители на Олимпиакос и Панатинайкос. Очаква се то да се проведе до 20 дни.

По-рано тази седмица Олимпиакос на Александър Везенков официално бе изваден от гръцката лига и бе пратен във Втора дивизия на гръцкия баскетбол, след като отказа да участва в плейофите. От лагера на “червено-белите” очакват и решение от Висшия съвет по разрешаване на спортните спорове относно молбата си за отмяна на последния кръг от редовния сезон и на елиминациите. Гръцката лига обаче не смята да анулира плейофите без значение какво ще се случи.