Балкан e сключил договор за оборудване на “Арена Ботевград” със свръхмодерна технология за видеозаснемане. За целта ще се използват услугите на световната компания Keemotion, която работи с топ отбори от НБА, NCAA, NHL и други професионални лиги в Европа.

Създател е компанията Atrium Sports, която обединява за първи път услугите на Keemotion, FIBA Live Stats и LIGR за добавяне на тв графика.

Заснемането става с четири многоъгълни камери като не се изисква никаква човешка намеса по време на един стрийминг. Технологията на Keemotion представя отлично качество на картината като предава в HD1080p качество на сигнала.

Автоматизираната технология улеснява работата на всеки отбор или треньор, тъй като записва действия на всички играчи на терена и дава възможност за директен видеоанализ върху всяко действие от играта. Автоматично могат да бъдат изрязани всякакви ситуации от мач или тренировка без това да изисква часове работа. Системата предоставя за споделяне в интернет веднага след мач и видеа с най-добрите моменти от срещите. Тя позволява и достъп до IRS (Instant Reply System) - видео повторения за съдиите. Технологията ще бъде интегрирана с електронното табло и статистиката, като ще представя уникална телевизионна графика.

Предстои оборудването да бъде изцяло монтирано в “Арена Ботевград” след края на сезона. От ръководството на Балкан се стараят да наложат новите технологии във всеки аспект от своята работа, за да се развиват на най-високо ниво. Преди седмица стартира и мобилно приложение на зала "Арена Ботевград". 

Източник и снимки: Balkan-basket.com