Голямото дерби на гръцкия баскетбол, което трябваше да се проведе днес от 19.00 ч. между Панатинайкос и Олимпиакос на Александър Везенков няма да състои. Тимът от Пирея спази обещанието си и не се появи за първия си мач от плейофите в шампионата на южната ни съседка.

По правилник това означава служебна загуба с 0-20 и изпращане във Втора дивизия, тъй като това е третото неявяване на “червено-белите” за двубой през този сезон. Ситуацията е безпрецедентна за гръцкия баскетбол. Грандът от Пирея обаче е внесъл жалба против начина, по който са избирани съдиите за срещата през миналата седмица.

Въпреки заканите на големия съперник, играчите на “детелините” се появиха в зала “О.А.К.А.” днес вечерта. Докато загряваха, на пейката, където трябваше да бъде настанен Олимпиакос, се появи … пиле. Събитията в спортното съоръжение бяха предавани на живо в социалните мрежи от треньора на ПАО Рик Питино.

Според медиите в южната ни съседка, Панатинайкос се класира на полуфинал в Гърция и ще чака победителя от двойката Перистери – Ифестос.