Какво се случи: Голдън Стейт спечели за втори пореден път във финалите на Запад в НБА. Пред своята публика в “Оракъл Арена” селекцията на Стив Кър обърна Портланд със 114:111 и вече води с 2-0 в битката за титлата в конференцията си.

 

Най-добри: Стеф Къри завърши с 37 точки, 8 борби и 8 асистенции за Голдън Стейт. Клей Томпсън добави 24. Дреймънд Грийн бе близо трипъл-дабъл – 16 точки, 10 борби и 7 асистенции.

Деймиън Лилард бе над всички за Портланд с 23 точки и 10 асистенции. Си Джей Маккалъм наниза 22. Сет Къри остана с 16 точки.

 

Повратна точка: След като изоставаха с 15 точки на голямата почивка, Уориърс се върнаха преобразени от съблекалните и навъртяха 39 точки срещу 24 за съперника си през третия период. През последната четвърт воден от Стеф Къри и Дреймънд Грийн Голдън Стейт направи пълен обрат и излезе напред със 108:105.

 

И още: Кевин Дюрант пропусна трети пореден мач на шампионите заради травма в прасеца и по всичко изглежда, че до края на серията той едва ли ще се завърне в игра.

Какво предстои: Двубой №3 от серията ще бъде в Портланд на 19 май.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – ПОРТЛАНД