Финалната четворка в Евролигата ще се проведе между 17 и 19 май във Витория. По-рано днес президентът на най-силната клубна надпревара на Стария континент Жорди Бертомеу се обърна към всички участници в турнира и във финалите.

Витория наистина е баскетболен град и за нас е удоволствие да сме тук. Имаме отбор, който ще защитава трофея си, както и други два, които бяха част от Финалната четворка през миналия сезон и един дебютант. Надявам се с тяхна помощ да представим на зрителите едно по-високо ниво на игра. Ще имаме и събития, които ще включват феновете и подрастващите”, заяви Жорди Бертомеу по време на официалната пресконференция днес.

Искам да благодаря на всички клубове, играчи, треньори и съдии за страхотните моменти през този сезон. Поздравления и за хората, които работиха, за да се превърне в празник всеки един баскетболен ден. Пожелаваме си оспорвани мачове във Файнъл Фор и всичко най-хубаво на Фенербахче, Анадолу Ефес, ЦСКА Москва и Реал Мадрид”, казва още шефът на Евролигата, обръщайки се към треньорите и играчи от отборите-финалисти.