Какво се случи: Голдън Стейт стартира с победа във финалите на Запад в НБА. В своята “Оракъл Арена” селекцията на Стив Кър се наложи над Портланд със 116:94 и поведе с 1-0 в битката за трофея в своята конференция.

 

Най-добри: Стеф Къри премина границата от 30 точки за четвърти път в плейофите и отбеляза 36, включително 9 тройки. Гардът допълни сметката на шампионите с 6 борби и 7 асистенции. Клей Томпсън го последва с 26. Дреймънд Грийн приключи с 12 точки и 10 борби.

Деймиън Лилард бе най-резултатен за Портланд с 19 точки и 6 асистенции. С по 17 останаха Си Джей Маккалъм, Маурис Харклес и Родни Хууд.

 

Повратна точка: Уориърс имаха предимство в стрелбата от игра – 50% срещу 36% за Портланд. Освен това, домакините направиха и повече асистенции – 30 срещу 21 за съперника, като реализираха 31 точки след неговите 21 технически грешки.

 

И още: Стеф и Сет Къри станаха първите братя в историята, които се изправят един срещу друг във финал в конференцията и първите в кръг от плейофите след Пау и Марк Гасол от елиминациите през 2017 г.

 

Какво предстои: В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Мач №2 ще бъде на 17 май отново в Оукланд.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ - ПОРТЛАНД