Който се е занимавал със спорт, знае, че в него винаги има спадове и върхове. Много фактори могат да повлияят на представянето ти. Може би това беше най-добрият ни мач този сезон. Играхме много добре. Във всяко нападение имахме нашата идея. Движехме добре топкатa, бяхме спокойни. Когато стреляш 60% от тройката, когато в края на третата част имаш две грешки, това е страхотно”, заяви треньорът на Балкан Небойша Видич след успеха на тима си със 110:91 над Берое.

Миналата нощ гледах Портланд и Денвър. Мачът свърши като предишния ни мач, а те имаха почти една част повече, отколкото ние тук в Европа. Това ти показва колко добър е баскетболът. Това е моят четвърти сезон тук и не съм виждал това ниво на качество в българското първенство досега. Без да обиждам никого, разбира се. Никога не съм виждал такова ниво тук. Този сезон може да го излъчите по Спортен клуб (сръбски спортен канал) или Евроспорт и хората ще се радват да го видят. Разбира се, за това нещо имаш нужда от две участващи страни. Не е само моят отбор, а и Берое, който е страхотен отбор също. По-широк анализ ще направя след последния мач, надявам се с усмивка”, каза още сръбският наставник.

Искам моите играчи да играят със същия фокус в петия мач в Стара Загора. Ние бяхме като великан, който се е събудил. Така изглеждаше моят отбор тази вечер. Знаем колко важен е мачът. Не се нуждаем от специална мотивация. Те са победители със сигурност. Освен, че са добри играчи, те са и много умни хора. Берое също, затова ще бъде тежък мач. Призовавам всеки, който беше на мача, да ни последва”, допълни Небойша Видич.

БЕЗПОЩАДЕН БАЛКАН ПРАТИ СЕРИЯТА С БЕРОЕ В ПЕТИ МАЧ