Берое загуби с 91:110 снощи като гост четвъртия двубой от полуфиналната серия в Националната баскетболна лига срещу Балкан. По този начин се стигна до пети решителен двубой, който ще се играе в Стара Загора в четвъртък от 19.00 ч.

Според официалният сайт на старозагорци, тази ситуация е изцяло нова за Берое, защото до момента никога в историята си тимът не е стигал до равенство 2-2 и нужда от пета среща в плейофите на българския шампионат. В първото си участие на полуфинал през 2017 г. Берое взе серията с Черно море с 3-0 победи, след което загуби финалната серия от тогавашния Лукойл Академик с 1-3 победи. В останалите си участия в най-високото ниво на българския баскетбол Берое е отпадал на четвъртфиналната фаза, където се играе до два успеха.

Далеч по-сериозен опит с тежки и дълги серии има Балкан, който е изиграл 4 серии с по 5 срещи в последните 10 сезона. През 2013 г. и 2014 г. ботевградчани отпадат на полуфиналите от Левски с 2-3 победи, година по-късно "зелените" надделяват на същата фаза над Рилски спортист, а после на финала губят решителния пети мач в битката за златото от Лукойл Академик.