Какво се случи: Портланд се класира на финал в Западната конференция на НБА за първи път от 19 години насам. Трейл Блейзърс показаха характер и удариха Денвър със 100:96 като гости, за да приключат серията от полуфиналите с 4-3 победи.

 

Най-добри: Си Джей Маккалъм бе под пара за Портланд и завърши с 37 точки и 9 борби. Евън Търнър се включи от пейката с 14 и 7 борби. Деймиън Лилард остана на крачка от трипъл-дабъл – 13 точки, 10 борби и 8 асистенции. Енес Кантер също стигна до двойните показатели – 12 и 13 борби.

Никола Йокич бе над всички за Денвър с 29 точки и 13 борби. Джамал Мъри се разписа със 17 и 6 борби. Гари Харис остана с 15 точки и 6 борби.

 

Повратна точка: Нъгетс имаха аванс от 1 точка преди последната четвърт, но допуснаха серия от 4:10 в началото на четвъртия период, което изведе Портланд до 81:76. Освен със страхотният Си Джей Маккалъм в този двубой, Денвър не успя да се справи с Евън Търнър и Деймиън Лилард, които свършиха доста работа за Трейл Блейзърс.

 

Какво предстои: Във финала на Запад Портланд ще се изправи срещу шампиона Голдън Стейт. Мач №1 от серията ще бъде на 14 май.

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР - ПОРТЛАНД