Какво се случи: Торонто си проправи път до финала в Източната конференция на НБА за втори път през последните четири сезона. Това обаче се случи по изключително драматичен начин, след като Раптърс отказаха Филаделфия с 92:90 у дома и сложиха точка на спора в серията с 4-3 победи.

 

Повратна точка: 3.3 секунди преди сирената Кауай Ленърд проби и стреля от ъгъла от средно разстояние през Джоел Ембийд, за да оформи крайното 92:90 и хвърли Торонто в луда радост. Това бе първият подобен кош със сирената в мач №7 в историята на НБА.

Най-добри:Беше невероятно. Нещо, което не съм си представял, че мога да направя”, сподели след двубоя героят за Торонто, който приключи с общо 41 точки, като бе 16/39 при стрелбата си от игра. Серж Ибака се разписа със 17, а Паскал Сиакам оформи дабъл-дабъл – 11 точки и 11 борби.

 

Джоел Ембийд, който напусна паркета със сълзи на очите, също стигна до двойните показатели за Филаделфия – 21 точки и 11 борби. Джей Джей Редик отбеляза 17. Джими Бътлър остана с 16 точки.

 

Какво предстои: На финала на Изток Торонто ще се изправи срещу Милуоки. В серията си играе до четири победи от седем двубоя. Мач №1 ще бъде на 15 май.

СТАТИСТИКА ОТ ТОРОНТО - ФИЛАДЕЛФИЯ