Има дати в календара, които карат обикновения фен на играта да се върне към славните години на българския баскетбол. Днешният 11-ти май точно е от тях, защото именно днес преди 57 години е роден един от най-добрите ни баскетболисти от близкото минало - Георги Младенов.

Легендарният №12 на Левски и националния ни отбор се отдава на играта на 7-годишна възраст. Две години по-късно започва да тренира в школата на Левски при треньора Петър Симанов. Едва 16-годишен дебютира в мъжкия отбор на "сините“. Две години играе футбол като вратар, но в крайна сметка любовта към оранжевата топка надделява.

Шесткратен шампион на България с Левски, 3 пъти носител на купата на страната със “сините”, двукратен първенец с отбора на Плама Плевен и веднъж със Славия. Георги Младенов е искан на два пъти от Арис, веднъж през 1984 г. и отново през 1990 г., както и от Реал Мадрид. През 2003 г. се пренасочва към треньорството, като става играещ треньор на Спартак Евроинс МВР. В кариерата си води тимове като Балкан, Лукойл Академик, Берое, австрийския Аркадия и италианския Римини. Бивш селекционер на България.

Екипът на BBALL.BG честити празника на Георги Младенов, като му пожелава здраве, щастие и успехи във всяко начинание!