След като преди ден бе обявен Идеалният отбор, Евролигата допълни до 10 най-добрите на Стария континент през този сезон. Във Втория тим в турнира на богатите място намират баскетболисти като Нандо Де Коло (ЦСКА Москва), Майк Джеймс (Армани Милано), Василие Мицич (Анадолу Ефес), Венсан Поарие (Баскония) и Уолтър Таварес (Реал Мадрид).

 

Подредбата на играчите бе направенa чрез анкета, която включваше вота на фенове и представители на медиите, които отразяват Евролигата. След обявяването на резултатите от нея стана ясно, че баскетболистът на ЦСКА Москва Нандо Де Коло попадна в селекциите на надпреварата за пети път в кариерата си, като изравни четвъртото най-добро постижение в турнира. За първи път това се случва на игралия срещу България в световните квалификации френски национал Венсан Поарие и на сензацията на Анадолу Ефес през този сезон Василие Мицич.

Името на новия носител на приза MVP в Евролигата ще стане ясно по време на Финалната четворка, която ще се проведе във Витория от 17 до 19 май. След края на сезона пък ще станат ясни притежателите на наградите Най-добър треньор и Мениджър №1.