Драмите в гръцкия шампионат нямат край. Настоящият шампион на южната ни съседка Панатинайкос обяви официално, че се оттегля от местната лига.

“Детелините” няма да играят в първенството на Гърция, като форма на протест, който започва с днешния мач срещу Кими. Той ще продължи, докато “отново не настъпи легитимността, а не тероризмът и беззаконието, което Олимпиакос се стреми да наложи с толерантността на държавата.”

 

От Панатинайкос се обявиха против промяната на съдийския наряд за мача между Олимпиакос и Патра. По-рано през деня стана ясно, че реферът Панайотис Анастопулос е сменен по собствена молба, след като миналата нощ близо 100 фена на “червено-белите” се събрали пред дома му и започнали да скандират срещу него.

Ако Анастопулос бе приел да бъде рефер на Олимпиакос – Патра, то имаше голяма вероятност отборът на Александър Везенков да не излезе на терена, което автоматично щеше да го прати във Втора дивизия.

Панатинайкос е 36-кратен шампион на Гърция, като последната му титла е от миналия сезон. На сметката си “зелените” имат и 19 Купи на южната ни съседка.