Евролигата се похвали със своята Изгряваща звезда. Абсолютната доминация на Гога Битадзе през 2018/2019 по терените на Стария континент му донесе и приза, който е вторият обявен от ръководството на надпреварата след този за Реализатор №1.

19-годишният грузинец е първият център от 13 години насам, който бе избран за Изгряваща звезда в Евролигата и общо третият в историята. През 2006 г. Андреа Барняни получава тази чест, а година по-рано и Еразем Лорбек достига до наградата.

212-сантиметровият Битадзе се присъедини към Будучност през декември 2018 г., като зае първо място по чадъри, четвърто по борби и осмо по коефициент в турнира на богатите. През този сезон роденият в Сагарейо баскетболист записва средно по 12.1 точки, 6.4 борби и 2.3 блока с 13 двубоя в Евролигата.

В спора за наградата Гога Битадзе остави зад себе си Йовел Зусман от Макаби Тел Авив и Йоргос Папаянис от Панатинайкос. Грузинската сензация на Будучност стартира кариерата си във Вита Тбилиси, а през 2016 г. преминава в Мега Лекс. Освен това, той има един сезон в Смедерево.

Гога Битадзе е носител на Купата на Черна гора пред този сезон, като става и Талант №1, лидер по чадъри и MVP в Адриатическата лига.

Вижте го сами: