Ако преди година, когато Десислава Ангелова изведе девойките до 17-годишна възраст на Мондевил до Купата на Франция, някой си е казал типично по нашенски: „Е, случайност!”, то снощи, същата тази българка, затвърди впечатлението за...„случайностите” в своята треньорска кариера.

Пред пълни трибуни във френския град Мюлуз момичетата на Ангелова разгромиха друга известна баскетболна школа в страната на „петлите” – „Лион” с 20 точки разлика – 73:53. Финал, който ги короняса с титлата на Франция при 18-годишните.

Доминацията на отбора на Десислава Ангелова бе смазваща по време на финалната четворка на първенството на страната в Мюлуз. На полуфиналите  те прекършиха с 46 точки разлика – 103:57 друг силен състав – този на Шарлевил.

Само след седмица, Мондевил начело с Ангелова се отправя към Париж. Там, отново в митичната зала „Берси”, както и през миналата пролет, на пращящата от потенциал селекция на Деси предстои защита на купата. А ако тя се окаже успешна, българката и нейните избранички ще запишат и златен дубъл този сезон.

Седемкратната шампионка на България с "Левски Спартак" Десислава Ангелова работи във Франция повече от десетилетие. Тя застана начело на школата на "Мондевил" в края на август 2016 г., когато стана директор на центъра.

Децата в "Мондевил" са разделени в две възрастови групи – до 17 и до 19 години, като клубът развива само женско направление в баскетбола, но е считан за една от трите най-добри школи в цяла Франция при подрастващите.

Вижте сами: