Днес едно голямо име в българския баскетбол ще събере приятели и близки, за да почерпи за своя рожден ден. На тортата на Полина Цекова ще има точно 51 свещички. 

Тя е единствената българка, стигала до върха в най-силното първенство в света при дамите – женската НБА. В Хюстън все още потръпват при споменаването на името й. С изявите си отвъд Океана печели признанието на легенди като Шакил О'Нийл и Скоти Пипън.

Границите на Eвропа също са тeсни за нейните успехи. Тя е носителка на Купа "Ронкети" с френския Тарб през 1996 г. и има още един финал в турнира през 2002 г.. С Тарб 196-сантиметровата плевенчанка е завоювала златото във Франция, но има три поредни златни медала от надпреварата за купата на страната (1996, 1997, 1998 г.). Напуска България като шампионка с Локомотив София през 1991 г., за да премине в редиците на италианския Приоло.

От няколко години насам Полина Цекова се е отдала на треньорството далече от родината си - във Франция. Понастоящем работи с бодрата смяна на Тарб, а по нейните стъпки уверено върви и нейната дъщеря Емма.

Екипът на BBALL.BG честити празника на Полина Цекова, като й пожелава здраве, щастие и много успехи!