За мен е нормално, когато са концентрирани и когато не се занимават със странични фактори, няма кой да ги победи тези момичета в България. Показахме категорично, че сме по-добрият отбор. Контролирахме мача. Единствено загубихме спорната топка, а оттам доминирахме през цялото време. Берое разполага с опитни баскетболистки, плюс няколко талантливи състезателки, които са бъдещето на българския баскетбол. Нашето предимство е, че играем заедно отдавна и нашата публика”, заяви пред БНТ треньорът на шампиона на България Монтана 2003.

ЗЛАТЕН ТРЕБЪЛ ЗА МОНТАНА 2003

В лагера на Монтана 2003 ще запазят и някои от основните си състезателки за следващия сезон. Това призна кметът на града Златко Живков пред националната телевизия.

Заслужено смятам, че всички титли и купи в България са при нас, без да звучи много нескромно. Берое също трябва да бъдат поздравени, затова че останаха от малкото, които развиват женските баскетболни центрове. Изключително съм доволен, че пред препълнената наша зала спечелихме в петия мач. Серията можехме да я приключим и в Стара Загора. Класата и опитът си казаха думата. Имаме три колективни спорта, което не е лесно за град като Монтана. Част от момичетата, които са и националки, подписаха договорите си за следващата година. При всички случаи ще има селекция. Ще засилим отбора, за да може да се справим по-добре и в Адриатическата лига”, разкри градоначалникът