Три от шампионките на България с Монтана 2003 Димана Георгиева, Виктория Стойчева и Христина Иванова останаха доволни от спечеленото злато и препълнената зала “Младост” за мач №5 от финалите. Те бяха сред най-добрите при успеха на тима си над Берое с 84:64.

Много се радвам, че успяхме да спечелим. Стана хубав празник за всички фенове, както за нашите, така и за тези на Берое. Направи ми впечатление, че в публиката на Берое имаше доста хора от Монтана. Не знам каква е причината, дали са били подпомогнати финансово или има друг фактор. Според мен, това не е правилно и не помага за развитието на женския баскетбол. Бяха притеснени, но и аз не знам от какво. Все пак искам да ги поздравя. Момичетата се бориха до последно. За първи път с тях изиграваме серия в пет двубоя. Пожелавам им да вървят напред и да имат успехи. Сега ни предстои почивка и след това гледаме към следващия сезон, сподели пред БНТ капитанът на Монтана 2003 Димана Георгиева, след като вдигна титлата в женското първенство.

Искам да благодаря на всички хора, които дойдоха да ни подкрепят. Наистина напрежението беше много голямо. До пети мач рядко се стига в българското първенство. Радвам се, че хората дойдоха, напълниха залата и създадоха тази атмосфера. Беше нещо уникално. Не сме очаквали да започнем така, тъй като зле стартираме двубоите си от началото на серията и винаги от голяма разлика се връщаме. Този път започнахме пределно концентрирани и мотивирани. Със сигурност публиката зарежда. Искам да кажа нещо. Искам да поздравя Габриела Костова и да й кажа, че Видовден дойде. Това си е между нас”, допълни Виктория Стойчева.

“Доволни сме, защото тази серия се проточи по-дълго отколкото очаквахме. Може би така е трябвало да стане, за да се съберат толкова много хора. Не мога да повярвам, че напълнихме залата. Този сезон мисля, че за първи път се пръска по шевовете. За мен е изключително удоволствие. През цялото време бях настръхнала. Много е хубаво да играеш пред такава уникална публика. Благодаря им много. Още от началото бяхме много мобилизирани, говорихме си постоянно и това ни доведе до този краен резултат”, каза пък Христина Иванова.

ЗЛАТЕН ТРЕБЪЛ ЗА МОНТАНА 2003