Още едно момче с българска кръв ще се отдаде на баскетбол в колежанското първенство на САЩ. Синът на един от най-добрите родни центрове Васил Евтимов – Николас ще продължи кариерата и образованието си в Western Carolina.

 

Първо, искам да благодаря на Господ, на моето семейство и на треньорите ми, че имам възможността да играя баскетбол. След всичко това искам да заявя, че ще се присъединя към Western Carolina”, написа в социалната мрежа Twitter крилото, който има и френско гражданство.

 

Николас, който е преминал и през Forsyth Country Day School в Северна Каролина, е определян за един от най-големите таланти в своята възраст, според специалистите в САЩ. Поздравления за следващата стъпка в кариерата си той получи от своя чичо Илиан.

 

Младокът ще последва примера на баща си, който бе част от университетския тим на North Carolina, където е избран от легендарния треньор Дийн Смит. Подобна е съдбата и на Илиан Евтимов, който e бивш възпитаник на North Carolina State University. Баскетболът е част от живота и на тримата и заради легендата на Левски и националния отбор Илия Евтимов.