Какво се случи: Лу Уилямс изведе Лос Анджелис Клипърс до най-големия обрат в историята на плейофите в НБА. “Ножиците” шокираха Голдън Стейт след 135:131 като гости и изравниха серията от първия кръг на елиминациите за 1-1.

 

И още: Клипърс подобриха рекорда в плейофите за заличаване на голямо изоставане и завръщане с победа, който принадлежеше на Лейкърс от 1989 г. Тогава “езерняците” наваксват 29 точки и обръщат Сиатъл в полуфиналите на Западната конференция. Селекцията на Док Ривърс заличи пасив от 31 точки в “Оракъл Арена”.

 

Повратна точка: 1.10 мин преди края Лу Уилямс изравни за 128:128, но Стеф Къри даде глътка въздух на Уориърс с тройка. Клипърс отговориха със серия от 7-0 и си осигури успеха.

Най-добри: Лу Уилямс бе много полезен за Клипърс и навъртя дабъл-дабъл – 36 точки и 11 асистенции. Монтрезъл Харъл се отчете с 25 и 10 борби. Данило Галинари наниза 24 точки.

 

Още в първата част Уориърс останаха без ДеМаркъс Казънс, койго получи контузия в бедрения мускул, заради която ще пропусне мач №3 на 19 април. В негово отсъствие Стеф Къри отбеляза 29 точки. Кевин Дюрант остана с 21.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ - КЛИПЪРС