"Много труден мач за нас. Балкан имаше голям превес в подкошието. В нашия тим има двама играчи, които са болни, единият от тях дори още е на антибиотици и му стана лошо на полувремето. Така Александър Кръстев не можа да продължи мача. Другият – Мартин Стефанов излезе за 5 фаула. За съжаление и Веселин Георгиев контузи глезена си. Останахме само с Георги Боянов и млади състезатели”, призна за проблеми в редиците на Черно море Тича треньорът Галин Стоянов след двубоя с Балкан.

Първото полувреме Балкан бе много агресивен в защита и от там вкараха много точки на контраатака. Съдиите допуснаха доста трудна игра. Говоря за силен физически сблъсък. Просто младостта и неопитността оказа много голямо влияние. Радвам се, че второто полувреме опитахме и показахме някакво лице и острота в играта. Естествено, в редиците на Балкан имаше и леко отпускане при такава разлика за тях. Но младите състезатели показаха характер в последните минути", коментира наставникът на варненци.

Георги Боянов пък оформи пореден дабъл-дабъл за Черно море Тича след 25 точки и 11 борби.

"В такива мачове, когато загубиш, няма значение дали си завършил с дабъл-дабъл или трипъл-дабъл. В началото Балкан хубаво ни натисна. Искаха да направят разлика бързо и успяха. Хубавото е, което бих казал е, че второто полувреме се събрахме и играхме по-добре. Бяхме равни с тях. Не се предадохме до края", смята крилото на Черно море Тича.