Чавдар Костов и Работнички вдигнаха Купата на Македония. Българинът и отборът му удариха Блокотехна с 85:71 във финала на турнира, което пък донесе 10-ти подобен трофей в клубната витрина на тима от Скопие и първи от 2015 г. насам.

След като бе избран за Най-полезен играч на редовния сезон в македонското първенство през 2017/2018, сега Чавдар Костов достигна до приза за MVP на турнира за Купата на Македония и стана реализатор №1 в него.

Чавдар Костов се представи отлично във финала за Работнички и оформи дабъл-дабъл – 25 точки и 11 борби. Националът остави на сметката си още 4 асистенции и 1 открадната топка за 40 минути на паркета като титуляр.

При стрелбата си Чавдар Костов бе 3/4 от средно разстояние, като бе точен и в 6 от 10-те си опита зад дъгата, а освен това бе безпогрешен при единствения си опит от линията за изпълнение на наказателни удари. Гардът изкара почти цял мач с травма, която получи в началото, но и това не успя да го спре.

Играхме възможно най-бързо, най-вече през второто полувреме. Имахме предимство след почивката и заслужено победихме. Ние обаче няма да спрем дотук. Сега искаме титлата. Това е единствената опция пред нас”, заяви пред медиите в Македония Чавдар Костов.

СТАТИСТИКА ОТ БЛОКОТЕХНА – РАБОТНИЧКИ