Какво се случи: Голдън Стейт взе своето в първия си мач от плейофите в НБА, след като победи Лос Анделис Клипърс със 121:104. Шампионите поведоха с 1-0 в серията, в която се играе до четири успеха от седем двубоя. Мач №2 ще бъде на 16 април отново в Оукланд.

И още: Кевин Дюрант, който отбеляза 23 точки за Уориърс, и Патрик Бевърли бяха изгонени 4 минути преди края на срещата, след като получиха вторите си технически нарушения. Двамата се сблъскаха под коша, а след това си размениха по няколко реплики преди да се отправят към съблекалните.

 

Най-добри: Стеф Къри сътвори история, след като наниза 38 точки, от които 8 тройки за Голдън Стейт и изпревари легендата Рей Алън, който имаше най-точни стрелби зад дъгата в плейофите. За Къри те са вече общо 386. Освен това, лидерът на Уориърс овладя рекордните в кариерата си 15 борби и направи 7 асистенции.  

Монтрезъл Харъл бе най-резултатен за Клипърс с 26 точки. Лу Уилямс добави 25 и 9 асистенции.

 

Повратна точка: С техническо в края на втората част се сдоби и Данило Галинари, а Голдън Стейт дръпна с 13 точки чрез Стеф Къри, за да фиксира 69:56 на голямата почивка и оттам връщане нямаше.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – КЛИПЪРС