КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое изкова 17-ата си победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига, и въпреки че заема трета позиция във временното подреждане само два кръга преди края на редовния сезон, старозагорци са с успех повече, но с мач по-малко от втория в класирането - Балкан. Днес, в дерби по съседски, селекцията на Любомир Минчев се наложи като гост на Ямбол с 90:64.

НАЙ-ДОБРИ: Конър Франкамп наниза 19 точки и овладя 7 борби за щастливата развръзка. Терънс Дженингс остана на косъм от дабъл-дабъл с 13 плюс 9, Пол Милър и Александър Янев добавиха по 12 точки, а с 11 завърши Тихомир Желев. Ларон Смит отговори с двойни показатели за ямболии – 15 точки и 12 борби. Стоян Петков вкара 12, а с 10 остана Евгени Иванов.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Берое отбеляза 17 точки повече от съперника си още в първото полувреме и се оттегли за кратък 15-минутен отдих при 47:30. Темпото в третия период спадна и едва 13:14 в десетте минути след завръщане от съблекалните не промениха статуквото значително. По-добра последна четвърт за гостите от Стара Загора, обаче, не остави съмнение в развръзката.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 април Берое гостува на Черно море, а Ямбол ще пътува до Пловдив за среща с Академик Бултекс 99.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – БЕРОЕ