Един от най-атрактивните спортисти с увреждания – Владимир Гюров ще представя националния отбор на България по баскетбол на колички на официалната церемония-коктейл по тегленето на жребия за eвропейското първенство, Дивизия С. След няколко месеца София бъде домакин на турнира от 29 юли до 4 август, съобщават от родната федерация.

Владо, който в последните две държавни първенства с екипа на ЦСКА спечели две титли на страната, ще се присъедини към генералния секретар на европейската федерация на колички Петер Тучек, спортния директор на централата Дирк Косер, президента на БФБаскетбол Георги Глушков и главния мениджър на спонсора на европейското - "Корпорация Развитие“ - Александър Александров, които ще присъстват утре (10 април) от 12.00 ч., в зала “Триадица“ на тегленето на жребия.  Освен България, в турнира ще участват Унгария, Португалия, Гърция, Сърбия, Чехия и Ирландия.

Владимир Гюров е сред най-популярните лица у нас, когато става дума за спорт за хора с увреждания. Освен че се увлича от ски и бягане, той е и неизменна част от състава на ЦСКА и националния отбор по баскетбол на колички. В началото на тази година получи покана от гръцкия Александър Велики да участва в местното първенство. До последно от Левски пък очакват отговора му дали ще подсили тима, заменил шампиона ЦСКА в 4-тото държавно първенство за турнира в зала “Меден рудник“ в Бургас на 13 и 14 април. В събитието Владимир Гюров ще участва заедно с треньора си в националния отбор на България Владимир Искров.

Специално за церемонията у нас пристигат и президентът на сръбската федерация по баскетбол на колички Владимир Кузманович, генералният секретар на сръбската федерация Младен Пайевич и мениджърът на националните отбори на Гърция Кододимас Григориос. След жребия всички ще участват в първата официална пресконференция на европейското първенство на колички.

Източник и снимка: БФБ